Hlavní obsah
Článek

Jestli měl někdo za to, že soudní proces s Taťánou Kuchařovou (36)Ondřejem Brzobohatým (41) bude brzy u konce, šeredně se spletl. Nabírá na obrátkách a nezdá se, že by v řádu měsíců mělo být rozhodnuto. I tentokrát zazněly u Obvodního soudu v Praze hodně zajímavé věci!

„Konverzace, kterou svědek Luboš Procházka poskytl soudu, byla z padesáti procent promazána, a to z vybraných pasáží, což svědčí o tom, že se něco snažil zatajit,“ vyjádřila advokátka Kuchařové pochybnost nad věrohodností novináře a bývalého PR manažera krásky.

Sama Kuchařová k soudu nedorazila, z pracovních důvodů se omluvil i Brzobohatý, který jinak žádné jednání nevynechal. Soudce Martin Trepka nejdříve zrekapituloval, co zaznělo minule. Ve středu pak byla na pořadu věci whatsappová komunikace, kterou skupina nazvala Anulace. Do této skupiny patřila Kuchařová, novinář Procházka a kněz Ronald Němec.

„Jestli se se mnou rozvedeš, tak tě zničím, Ondřeji,“ měla Kuchařová ve zprávě vyhrožovat Brzobohatému. U soudu dále zaznělo, že Kuchařová apelovala na své spojence, aby deník Blesk napsal, že znění církevní žaloby do bulváru neposlala ona sama. Na tomto bodě trvala Kuchařová opakovaně. Hodně se řešilo, jak zajistit, aby to nevypadalo, že znění církevní žaloby vynesla do bulváru sama Kuchařová přes Procházku.

Stejně tak měla opakovaně naléhat na svého PR manažera, zároveň redaktora zmíněného deníku, aby zveřejnil snímky z berlínského gay klubu, o nichž Procházka několikrát mluvil a tvrdil, že by mohly „jejich věci náramně pomoct“. V očích Taťány dlouho platil za vlivného „tahače za mediální nitky“. Postupem času ale přišla na to, že jeho vliv není zdaleka tak velký, jak jí tvrdil a jak se původně zdálo. Tehdy jí došla trpělivost a bouchla do stolu.

„Všechno použiju ve své nové knize, s Bleskem končím,“ měla říct podle novináře s tím, že plánuje vydat knihu Můj život s Tiffany. To ale kráska skrze svou advokátku popřela. Nic takového prý nikdy neřekla, naopak se zařekla, že se k případné další knize vůbec nebude vyjadřovat s tím, že jí to poradili právníci. Že prý není dobrý nápad celou věc ještě dál jitřit a mluvit o knižní verzi celého příběhu.

Protichůdných tvrzení zaznělo tentokrát u soudu samozřejmě víc. Předčítala se i komunikace vedení deníku, které řešilo, jak s citlivou kauzou naložit. Kuchařová nesla velmi nelibě, že jí lidově řečeno nešli na ruku. To už se začala kývat židle i pod Procházkou, jak vyplynulo při čtení konverzací zmíněných členů skupiny.

„Žádného Čecha už nechci, jsou divní, zkusím to v cizině,“ měla prohlásit známá kráska poté, co celé Česko řešilo její rozvod s Brzobohatým. Vzhledem k tomu, že ji citoval její PR manažer, je dost dobře možné, že to řekla trochu anebo úplně jinak. Každopádně by to korespondovalo s jejím znechucením z toho, že nejdou věci podle (jejího) plánu.

Zhruba po třech hodinách přišla na řadu desetiminutová přestávka, po níž soudce pustil více než hodinovou nahrávku z jednání Kuchařové, Procházky a jejích dvou právníků, kteří na novináře během hovoru několikrát udeřili. To už jim bylo jasné, že to hraje na obě strany. A  Kuchařová se chtě nechtě smiřovala s tím, že žádnou špínu na jejího muže nikdy nezveřejní. A že ony fotky z gay klubu v Berlíně možná nikdy ani neexistovaly a byly jen zbožným přáním aktérů celé akce.

Další jednání bylo odročeno na 23. říjen, kdy má soudce Martin Trepka v plánu vyslechnout celou řadu svědků včetně Luboše Procházky. Novinář Luboš Procházka působí ve vydavatelství Czech News Center, působil také jako šéfredaktor zpravodajství rádia Frekvence 1. Na Frekvenci 1 vedl mimo jiné rozhovory s tehdejším prezidentem Milošem Zemanem. Věnuje se také oblasti PR. Je také spoluautorem knihy Spiknutí, která se věnuje okolnostem prezidentovy hospitalizace po volbách v roce 2021.

Další články

Načítám