Hlavní obsah
Článek

Je to pár dnů, co si první dáma Eva Pavlová pochvalovala, že při sekání zahrady nemusela řešit, jaké doplňky se hodí k šortkám a sekačce. Teď už se s prezidentem Petrem Pavlem zase museli hodit do gala. Na zámku v Lánech přivítali hodně významnou návštěvu.

„Je nezpochybnitelné, že inovace jsou hnacím motorem pokroku a v neotřelých nápadech se nachází velké příležitosti. Včera jsme s Evou do Lán ve spolupráci s krajskými inovačními centry pozvali zástupce startupových a inspirativních firem, které svou prací a jedinečným přístupem pomáhají, inspirují a obohacují,“ prozradil prezident.

„Rádi bychom tímto setkáním motivovali ty kraje, ve kterých inovační centra mohou teprve vznikat. Ať už se jedná o výrobu optických systémů pro družice, využívání umělé inteligence pro detekci srdečních arytmií, aplikaci pro podporu duševního zdraví, nebo aktivní využití virtuální reality ve vzdělávání - za vaši odvahu a kreativitu, díky které Česko posouváte kupředu, si zasloužíte velké uznání,“ dodal Pavel.

„Pane prezidente, klobouk dolů před Vámi za to, co děláte a kolik toho stíháte. Velmi oceňuji, že nikdy nezapomenete zmínit i paní Evu,“ vzkázala do Lán nadšená Milada.

„Nejlepší prezident,“ doplnil Tomáš, jehož příspěvek posbíral stovky lajků.

„Česká republika umí být progresivní v mnoha oblastech a je fajn sledovat, že se prezident zajímá a že jsou šikovní lidé takto podporováni. Není to bohužel samozřejmost. Koneckonců v přímém přenosu vidíme, co se děje u našich nejbližších východních sousedů,“ nechal se slyšet Matěj.

„Děkuji, pane prezidente, za vaši smysluplnou práci, za stmelování národa, za empatii. Takhle akčního prezidenta jsme zde od revoluce neměli,“ pochvalovala si Beruška.

Další články

Načítám