Hlavní obsah
Článek

Režisér Jiří Mádl (37) na něm pracoval deset let. Za pár měsíců půjde snímek Vlny konečně do kin. Diváky zavede do Československa 60. let a bude to pořádná jízda. Nejen vážností a atraktivností tématu, ale i dobovými účesy a kostýmy. Zejména slavní pánové se díky nim změní k nepoznání.

„Jde o velmi realistický pohled na tehdejší dobu a na to, jak se v takových podmínkách museli mnozí často rozhodovat,“ nechal se slyšet představitel Tomáše Vojtěch Vodochodský (30).

„Hned při čtení scénáře na mě dýchl neuvěřitelný temporytmus a dynamika, střihová skladba a detailní popisy scén. Jako herec se okamžitě vcítíte nejen do své postavy, ale do atmosféry celého filmu. Nic takhle dynamicky napsaného jsem dosud nečetl,“ doplnil.

Táňa Pauhofová (41) ve filmu ztvárnila redaktorku Věru Šťovíčkovou. „Režisér Jirka Mádl, kameraman Martin Žiaran a celý tým jsou zárukou precizní, profesionální a skvělé práce,“ pochvalovala si slovenská herečka, která je v českých filmech jako doma.

Novináři Československého rozhlasu změní zaběhnutá pravidla a dostanou se kvůli tomu do přímého a nebezpečného boje s tajnými službami. Příběh je inspirovaný skutečnými osobnostmi a režisér Mádl na scénáři pracoval víc než deset let.

Svůj nový snímek poprvé představí publiku v sekci Zvláštní uvedení na 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na českou distribuci pak naváže i celosvětová, na festivalu v Cannes získaly Vlny mezinárodního distributora a dostanou se i k zahraničním divákům.

Ještě než se tak stane, můžete se pokochat tím, jak by to v šedesátkách slušelo nejen Pauhofové, Vodochodskému a Marice Šoposké, ale i Stanislavu Majerovi. Jemu i Vojtu Kotkovi by vlasový styling a mocné kníry mohli závidět i pornoherci z NDR.

Další články

Načítám