Hlavní obsah
Článek

Když se Karel Heřmánek (†76) před dvanácti lety rozpovídal na téma střelných zbraní a sebevraždy, nikdo nemohl tušit, jak jeho slova budou jednou aktuální. Poté, co na sebe obrátil zbraň a zastřelil se, dostává rozhovor pro známý magazín úplně jiný rozměr.

„Jsem pacifista i v reálném životě, nemám rád střelné zbraně. Pistole jedině na sebevraždu,“ prozradil týdeníku Sedmička v roce 2012. Stalo se tak poté, co se ho redaktor v souvislosti s rolí v seriálu Gympl zeptal, zda se účastnil natáčení scén, v nichž Libuše Šafránková střílí z pistole.

„Říkáte, že jste pacifista a pistoli jenom k sebevraždě. Nemyslel jste to se sebevraždou někdy vážně?“ zněla další z otázek.

„Pokud bych o sebevraždě uvažoval, tak bych radši zvolil pistoli než seskok z mostu. Ale je to jenom akademická debata. Tyhle úvahy nemám,“ doplnil Heřmánek.

To ještě nikdo nemohl tušit, jak aktuální a výstižná jeho slova budou. „Vyjížděli jsme na jednu ze střelnic ve Středočeském kraji, kde jeden z návštěvníků otočil zbraň proti sobě. I přes veškerou snahu se ho nepodařilo zachránit,“ řekla Blesku v neděli ráno policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

„Na střelnici nedaleko Příbrami jsme byli v sobotu přivoláni k vážně poraněnému muži. I přes probíhající resuscitaci a veškerou péči záchranářů svému zranění na místě podlehl,“ okomentoval tragickou událost mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant.

Další články

Načítám