Hlavní obsah
Článek

Když zazní jeho jméno, lidé jsou překvapeni, někteří se mu i smějí. I proto jsme se na představení jeho nového songu Runnin in Deep, který představil spolu s kolegou Simonem Oppem zeptali, jak k němu Tomas Sean Pšenička přišel.

Je to prostě tak, že jsem se narodil v Irsku v Dublinu. Rodiče mi chtěli dát jméno Tomáš, ale tam nemají háčky ani čárky, takže z toho vzniklo Tomas. Opravdu se tak jmenuju a není to žádná póza. Viděl jsem spoustu komentářů pod svými videi, kdy mi lidé nevěří, ale je to tak,“ ujistil nás mladý zpěvák a herec.

Objasnil i to, že jméno druhé křestní Sean, které používá ve své hudební tvorbě jako příjmení, je po tatínkovi. „Sean je irsky Jan a táta je Jan, tak jsme takhle propojení,“ svěřil.

Českého příjmení, které k tomu působí tak trochu jako pěst na oko, se zbavovat nemíní. Stejně prý neplánuje kariéru v zahraničí, kde by se těžko vyslovovalo. „Já vím, že je to divné jméno, jako malý jsem se za ně styděl. Ale přijal jsem to a už to mám rád. Pšenička je krásné české jméno, jsem rád, že ho mám,“ míní.

„Sice zpívám v angličtině, i moje nová deska v ní bude, ale ve skladbách, které budou navazovat a už na nich pracuji, budu zpívat v češtině. Takže je to tak, že jsem se předtím cítil lépe v angličtině a teď už se cítím líp v té češtině,“ uzavřel.

Další články

Načítám