Hlavní obsah
Článek

Když se Dana Morávková (53), Yvetta Blanarovičová (61)Sabina Laurinová (52) v polovině května na premiéře dokumentu o něm samotném zdravily se Zdeňkem Troškou (71), slavný režisér ještě netušil, co dámy chystají. O to větší bylo jeho překvapení začátkem července.

„To byla taková radost! Dnes jsme s kolegyněmi překvapily milého režiséra Zdendu Trošku a předaly mu zaslouženou cenu od vás, diváků! Myslím, že je šťastný!“ pochlubila se Dana Morávková, která spolu s dalšími oblíbenými herečkami v Hošticích předala slavnému režisérovi významné ocenění.

Toho si autor legendární trilogie nesmírně váží. Jde totiž o cenu od diváků, kteří pro něj vždy znamenali víc než recenzenti a filmoví kritici. Potěšila ho i hojná účast na festivalu Slunce, seno 40, který se v souvislosti s výročím zmíněného snímku v Hošticích letos konal.

„Jedna radost je ta, že lidé opravdu ten film milují a že ho i po 40 letech pořád nějakým způsobem berou za svůj. A druhá je ta, že se prodalo tolik lístků. Těší mě ten zájem lidí, že jedou ze všech koutů republiky, dokonce i ze Slovenska,“ řekl ČTK Troška, který byl vedle herců z filmu hlavní tváří festivalu.

Přijeli také herci Broněk Černý, Pavel Kikinčuk nebo Jaroslava Kretschmerová (69). Nechyběla ani drbna Kelišová. V jejím případě šlo pouze o papírovou podobiznu za plotem, s níž se ochotně vyfotila Dana Morávková.

Herečka, která oblíbenou postavu ztvárnila, se sice dožila požehnaného věku, bohužel ne až tak požehnaného, aby zazářila na zmíněném festivalu.

Další články

Načítám