Hlavní obsah
Článek

Členka Slovenského národního divadla (SND) Petra Vajdová (39) při parkování narazila do auta, které poškodilo další vůz. Nešlo o velkou havárii, ale přivolaní policisté na místě zjistili, že herečka sedla za volant pod vlivem alkoholu a že v čase nehody byl ve voze i její pětiletý syn.

Bratislavská policie na facebooku ironicky konstatovala, že pokud má někdo v sobě přes dvě promile, těžko se parkuje. Policisté totiž ženu na místě podrobili dechové zkoušce a herečce naměřili 2,1 promile alkoholu.

Web pluska.sk upozornil, že Vajdová měla problémy s alkoholem i v minulosti a že před časem se vrátila z léčení. Web se pozastavil nad tím, že policisté herečku krátce po zadržení propustili. „Lidi, kteří mají přes dvě promile, obvykle nechají vystřízlivět v cele předběžného zadržení, ale herečku pustili domů. Důvodem je zřejmě to, že má doma nezletilého syna,“ konstatovala pluska.sk.

Web připomněl, že Vajdová řídila opilá také v roce 2017. Tehdy jí naměřili 2,4 promile a skončila v cele předběžného zadržení. Okresní soud Bratislava II jí uložil finanční trest ve výši tisíc eur (přes 25 tisíc korun) a dva roky nesměla řídit.

Herečka se poté dobrovolně přihlásila na protialkoholické léčení v Kroměříži. Tam se seznámila i se svým budoucím manželem Martinem, vzali se v roce 2018. Manželství se po čase rozpadlo.

Další články

Načítám