Hlavní obsah
Článek

Profesionální MMA zápasník Makhmud Muradov (34) je zpět v Oktagonu, kde porazil svého soupeře Brita Scotta Askhama. „Pocity jsou super. Dlouho jsem se těšil na domácí atmosféru a nástup. Nevymlouvám se, ale měl jsem nějaké zdravotní problémy, nechtěl jsem ten zápas rušit, ale vyhrál jsem a hotovo. To je nejdůležitější,“ řekl Muradov Super.cz krátce po vítězství.

Pokud jde o oslavu, tak proběhla v okruhu nejbližších. „Budu víc s malou, se kterou si chci užít víc času. Jinak pozvu pár kamarádu domů, udělám steaky a nic víc. Budu mít okolo sebe lidi, se kterými jsem teď netrávil tolik času. Hlavně dcera, přítelkyně a moji blízcí,“ řekl Muradov.

Nedávno se ukázalo, že uzbecký bijec dál bojuje s úřady, které mu zamítly povolení k přechodnému pobytu v Česku. Podle ministerstva vnitra bijec představuje bezpečnostní riziko kvůli svým stykům s kriminálním prostředím a do České republiky tak bude smět jezdit jen na základě udělení 90denního víza.

Tyhle potíže řeší Makhmud Muradov už dlouhodobě. Přesto o povolení dál bojuje. Jak se s celou situací vyrovnává? „Vyrovnávám se s tím v pohodě. Bojuju s tím už od roku 2016 a jsem v klidu. Hlavně, že jsme všichni zdraví, šťastní, máme kde spát, co jíst, a zbytek mě nezajímá. Nějak to uděláme. Bojujeme dál,“ svěřil se Muradov pro Super.cz ještě před turnajem.

Uzbecký bijec se po pěti letech vrátil do organizace Oktagon MMA, ale také má v Česku dceru, partnerku Sabinu Karáskovou a mnoho přátel. Pokud jde o zápasení v tuzemské organizaci, tak se o budoucnost nijak neobává. „Vůbec to nemůže ovlivnit moje zápasení. Jsem tady, mám tady dceru i ženu, vyhostit mě nemohou,“ míní bijec, který také prozradil, jak se mu daří skloubit život profesionálního sportovce s osobním životem.

„Hlavní je mít správného partnera, ale je to těžké. Každý to chápe jinak, ale díky bohu, že mám skvělou partnerku, která mě podporuje a chápe to. Někdo se ptá, co je pro mě ten nejtěžší zápas a výzva. Nejtěžší je opouštět ten komfort. Tady jsem doma, mám tady všechno. Takže odjíždět (trénovat, pozn. red.) do Polska nebo kamkoliv jinam, kde se připravuji i dva měsíce, to je nejtěžší. Odjíždět od rodiny, přátel, přítelkyně a všeho,“ dodal Makhmud Muradov.

5
fotek

Další články

Načítám