Hlavní obsah
Článek

Krátce před zahájením olympijských her v Paříži řeší kyperský olympijský tým velký skandál. Jeho členka, atletka Elena Kulichenko, se objevila na lechtivých videích zveřejněných na síti Only Fans, uvádí kyperský web eReportaz. Zpráva je o to skandálnější, že Elena má být vlajkonoškou týmu.

Elena Kulichenko je původem z Ruska, trvale žije v USA, ale od roku 2021 závodí za Kypr. Tamní zpravodajský web však informoval o tom, že Elena je aktivní nejen na dráze, ale také na Only Fans. Podle zmíněného webu navíc tamní olympijský výbor o jejím profilu ví, požádal o jeho smazání, což atletka údajně odmítla. Přes své právníky pak vzkázala, že na videích není ona, ale jde o výtvor umělé inteligence. Policie však neeviduje žádnou stížnost vůči případnému zneužití fotografií či videí.

Případ, který na kyperský olympijský tým vrhá velký stín, vzbudil u části veřejnosti velkou nevoli. „Olympijský výbor musí zaujmout jasné stanovisko k záležitosti kolem sportovkyně, která má nést kyperskou vlajku na olympijských hrách. Mluvím o atletce z Ruska, které zařídil kyperský pas její tatínek,“ vyzval právník Christos Triantafyllides na sociálních sítích.

Elena Kulichenko se narodila ve městě Odincovo v Rusku, jejím aktuálním trvalým bydlištěm je Georgia v USA. 28. července oslaví 22. narozeniny, jejím otcem je podnikatel Alexej Kulichenko. Kyperské občanství získala v roce 2019 díky tomu, že její otec pracuje na Kypru, kde navíc vlastní majetky. Země má investiční program, jenž umožňuje cizím státním příslušníkům, kteří investují do tamní ekonomiky, požádat o pasy pro sebe i své rodiny.

Další články

Načítám