Hlavní obsah
Článek

V minulosti si prošla nejednou obdobím, které bylo těžké a složité. Gabriela Soukalová (34) se vždy nadechla, zabojovala a z cenné lekce vyšla silnější a připravenější na další nástrahy osudu. Teď navíc poradila, jak si život užít bez hlavy obtěžkané zbytečnými starostmi a informacemi.

„Žijeme v době, která je plná obrovského množství nejrůznějších informací. Což mě před pár lety vedlo k tomu, že jsem přestala sledovat programy aktuálně běžící v televizi, to trvá dodnes. Proč?“ zeptala se sama bývalá hvězda biatlonu.

„Uvědomila jsem si, že víc než 90 procent toho, co běží médii, vlastně nepotřebuju a nechci vědět. Často jsem se sama sebe ptala, co mi ta daná informace, většinou negativní, přináší. Nic,“ shrnula ve svém příspěvku na instagramu a záhy to víc rozvedla.

„Věřím, že každá myšlenka, která mi proběhne hlavou, utváří můj svět, mou realitu. Cítím, že i tohle u mě bylo krokem k větší životní spokojenosti. Proto si dnes pečlivě vybírám, co do svého světa pustím, na co se dívám, co poslouchám, se kterými lidmi si chci povídat a trávit čas,“ nechala se slyšet Soukalová.

„Jasně, že se nedá úplně izolovat od všeho. Pokaždé, když se ke mně nějaká informace dostane, znovu a znovu se ptám. Je mi tahle informace prospěšná? Pokud ne, prostě ji pustím, nechám ji jen tak proplout a už se jí nezabývám. Soustředím se na věci, které mě zajímají a mám při nich příjemný pocit v těle,“ poradila Gabriela.

„Život má spoustu úrovní. Líbí se mi přirovnání, že je jako pomyslné ladění stanic v rádiu. Každý z nás si může vybrat, co si každý den naladí. Stanici strach? Nebo radši radost? Já se rozhodla pro tu druhou možnost,“ dodala někdejší sportovní hvězda, která o sobě dala vědět i coby moderátorka, herečka a zpěvačka.

Související témata:
Životní změny

Další články

Načítám