Hlavní obsah
Článek

Hvězdu Modrého kódu, která se mihla i v Ulici, lidé znají coby šik herečku a zpěvačku, která málokdy šlápne ve výběru outfitu vedle. Na natáčení minisérie Zrození alchymistky by ale Annu Jiřinu Daňhelovou asi nepoznali.

Nejen proto, že toho v parném dni měla na sobě tolik, že by s tím obstála i v třeskutých mrazech. Vzhledem k tomu, že ten den bylo v Praze kolem třiceti nad nulou, jí bylo několik vrstev oblečení spíš na škodu.

„Má postava se jmenuje profesor Ido a je to alchymistický specialista, mistr všech lektvarů a zapálený vynálezce. Člověk, který si žije ve svém světě, realita se ho příliš nedotýká. Ale logické myšlení mu nechybí,“ představila svou novou roli herečka a zpěvačka.

„Tu pološílenost a bláznivost máme společnou. Občas taky nestojím nohama na zemi a bývám zmatená. A taky s ním sdílím vášeň pro svůj obor,“ doplnila s úsměvem Anna Jiřina, která si natáčení v horkém dni náležitě „užívala“. Asi nepřekvapí, že během rozhovoru ji zajímalo především to, jestli si sedneme do stínu.

„S ohledem na to, co mám právě na sobě, to asi chápete,“ prohlásila v kostýmu potrhlého profesora, v němž vypadala jako fejkový Albert Einstein.

„Když jdu kolem zrcadla, už se sama sebe nelekám. Ono změnit vizáž není tak těžké jako změnit myšlení. I proto bych si někdy ráda zahrála nějakou psychopatku nebo vražedkyni, abych tu svou mysl mohla hodně otočit,“ zasnila se pro Super.cz pohledná herečka, které nechybí ani hudební talent.

„Baví mě, že můžu dělat víc věcí najednou, baví mě změna prostředí i náplně práce,“ dodala Daňhelová.

Další články

Načítám