Hlavní obsah
Článek

Poslední rozloučení se zesnulým Karlem Heřmánkem (†76) si nenechala ujít nejen široká veřejnost, ale ani jeho kolegové. Dveře Divadla Bez zábradlí se smutečním hostům otevřely v deset hodin dopoledne. Poklonit se herci a zavzpomínat na společné roky přátelství dorazila řada známých tváří.

Mezi prvními byl v divadle herec Zdeněk Dušek. „Znali jsme se padesát let, poznali jsme se v Ústí v Činoherním studiu a vydrželi jsme spolu do teď. Naposledy jsme spolu hráli v dubnu. A viděli jsme se před měsícem v Karlových Varech, kdy Jirka Bartoška pořádal setkání kamarádů. Bylo to bezvadný, Karel tam byl s Hankou, se ženou, a byl úžasný jako vždycky,“ svěřil se Super.cz.

Do divadla dorazila také bývalá hlasatelka Marie Tomsová s manželem. U kondolenční knihy se zastavili Petr Kostka, Jaroslav Satoranský, ale i herečka Anna Stropnická, Roman Zach nebo Jan Kuželka. Na svého kolegu přišel zavzpomínat Zdeněk Maryška a Jan Smigmator. „S Karlem jsme se potkali poprvé na oslavě jeho 65. narozenin, kdy jsem mu byl s kapelou darován jako živý dárek. Od té doby jsme byli přátelé. S Hankou navštěvovali moje koncerty a já všechna představení v Divadle Bez zábradlí. Bydleli jsme kousek od sebe, já na Vyžlovce a oni v Jevanech. Těšili jsme se, že se sejdeme, a to už jsme nestihli, velmi mě to mrzí,“ řekl Super.cz zpěvák.

Mezi smutečními hosty byla i sestra Karla Heřmánka. Marie Mixová dorazila s manželem a v tichosti se s bratrem rozloučila u pietního místa. Následně šla i do divadla, které její bratr roky vedl.

U vchodu do Divadla Bez zábradlí v paláci Adria se nachází pietní místo, na kterém zanechávají hosté květiny. Do kondolenční knihy pak takřka všichni přítomní napsali vzkazy. V divadle byla od začátku přítomna manželka Karla Heřmánka mladšího, herečka a mluvčí scény Nikol Heřmánková Kouklová (34), která od některých hostů přijímala za rodinu kondolence.

Do divadla proudí během dne fanoušci Karla Heřmánka, kteří ho měli rádi nejen z divadla, ale i televize nebo filmového plátna. V prostorách divadla mohou na herce všichni zavzpomínat. Na jevišti běží záznamy z jeho rolí. Divadlo bude otevřeno do odpoledních hodin.

Další články

Načítám