Hlavní obsah
Článek

Rus Roman Burtsev, který proslul jako dvojník hollywoodského herce Leonarda DiCapria (49), byl vyslán do války proti Ukrajině. Jednačtyřicetiletý muž z Podolsku u Moskvy měl ještě před pár lety spoustu práce a díky podobě s oscarovou hvězdou se těšil poměrně slušnému zájmu i ve světových médiích, ale v jeho kariéře prý nastal zlom během pandemie koronaviru…

Burtsev, který byl vždy oproti DiCapriovi o poznání silnější, během pandemie žil se svou rodinou a kočkou ve dvoupokojovém obecním bytě. Tou dobou začal citelně přicházet o zakázky. Během této doby také ještě víc přibral, čímž se začal herci vizuálně vzdalovat a další práce tak nepřicházela ani po skončení pandemie. Jako mnoho dalších nezaměstnaných mužů v zemi tak dostal i Burtsev příkaz, aby se přihlásil do války s Ukrajinou.

Jelikož Romanovi, který byl v minulosti rovněž IT specialistou, v poslední době chyběly peníze a přivydělával si pouze drobnými pracemi na tržištích a v železářství, rozhodl se nakonec skutečně narukovat.

Stát se vojákem ve válce je totiž v Rusku hodnoceno vysoce nad rámec běžného platu. Podepsáním smlouvy a absolvováním školení by si měl podle informací Daily Mailu přijít na v přepočtu na 480 tisíc korun. Následně by měl inkasovat přes 48 tisíc korun měsíčně po dobu, co by jako voják působil v první linii. Pokud by byl ve válce zabit, mohly by být jeho rodině věnovány údajně až bezmála tři miliony korun.

Osamělý Roman údajně věřil, že mu podoba s hercem přinese slávu, najde si manželku a bude mít děti. I po čtyřicítce ovšem zůstal sám, což jej prý v kombinaci s nedostatkem financí a faktem, že se mu ani po četných pokusech nepodařilo přebytečné kilogramy shodit, přimělo zapojit se do válečného konfliktu s Ukrajinou.

6
fotek

Další články

Načítám