Hlavní obsah
Článek

Také si občas říkáte, kde je hranice toho, co si mohou stand-up komici dovolit a co už je moc? Na vlastní kůži překročení této hranice okusil španělský komik Jaime Caravaca, který schytal ránu pěstí přímo během vystoupení. A vše zaznamenaly kamery.

Někdy se zdá, že ve stand-upu je dovoleno snad vše a vtipům, které některé lidi donutí se červenat nebo je přímo rozzuří, se jiní smějí. Jaime Caravaca ale dle jednoho muže překročil všechny meze. Alberto Pugilato je dle TMZ ve Španělsku popisován jako „krajně pravicový aktivista“, který se staví proti právům gayů. Na síť X si vystavil snímek se svým tříměsíčním synkem a k němu přidal popisek „Pýcha a radost“. Komik k fotce ovšem připsal hanlivý komentář, který v překladu zní: „Nikdo a nic nemůže zabránit možnosti, že je gay, a když vyroste, omrzí ho sání černých penisů.“

Tento komentář, který byl později smazán, rozlítil Alberta natolik, že ještě na sociální síti odpověděl. „Ujišťuji vás, že se omluvíte za to, co jste řekl o mém tříměsíčním synovi, a zjistíte, že skutečný život není Twitter.“

A jak řekl, tak také udělal. Alberto Pugilato se později v Madridu účastnil komikova vystoupení a přímo uprostřed jeho vystoupení vtrhl na jeviště a dal mu pěstí. S Jaimem si to navíc ještě slovně vyřídil.

A jak celá situace dopadla? Zdá se, že nakonec došlo mezi oběma muži k usmíření. „To, co bylo zamýšleno jako vtip, byl nakonec z mé strany nešťastný a zcela nevhodný komentář. Omlouvám se každému, kdo se cítí dotčen,“ řekl později komik. Rozzuřený otec vzal jeho omluvu na vědomí. „Obhajuji svobodu projevu stejným způsobem, jakým hájím právo na odpověď. Nepřeji vám nic zlého a doufám, že to pomůže ostatním pochopit, že děti jsou posvátné. Všechno nejlepší,“ napsal na síť X, dříve Twitter, Pugilato.

Související témata:

Další články

Načítám