Hlavní obsah
Článek

Cristiano Ronaldo (39) sbírá rekordy i mimo hřiště. Oblíbený fotbalista spustil 21. srpna svůj kanál na platformě Youtube. Dnes ho sleduje už více než 57 milionů lidí a číslo stále roste. Tváře, které se na svých videokanálech vypracovaly od nuly, sledují enormní zájem o celebritu, ale předpovídají i brzký útlum. Krále platformy prý nemá šanci porazit.

Vtip, přirozenost a styl. To vše slibuje v prvních ochutnávkách fotbalista na svém kanále. Cristiano svým debutem na youtubu překonává jeden rekord za druhým. Zlatý button za první milion sledujících, pro který jiní dřou dlouhá léta, obdržel už v den spuštění, milník překonal za pouhých 90 minut. Jedná se tak o nejrychleji rostoucí účet v historii platformy YouTube.

Kanál s názvem UR Cristiano pak během nejkratší doby vůbec získal dvacet milionů odběratelů. V rychlosti předčil i aktuálně nejpopulárnějšího youtubera, amerického filantropa Jimmyho Donaldsona, známého jako MrBeast. Ten si získal slávu především svými kaskadérskými kousky a na kontě má už více než 800 videí.

„Je to pro mě způsob, jak být blíž svým fanouškům, svým lidem. Myslím, že je to ideální platforma pro to, abych se mohl podělit o kousek svého života, o své věci. A to pomocí velmi přirozeného a originálního obsahu,“ říká Ronaldo v jednom z videí se svou partnerkou, španělskou supermodelkou a influencerkou Georginou Rodriguez.

Z videí je jasně vidět, že do jejich tvorby investoval nemalé peníze. Vše je obrandované, sladěné, videa jsou líbivě editovaná a mají k dispozici anglický dabing. Obsahově se v nich ale Ronaldo zaměřuje především na vlastní prezentaci. Kromě toho v nich často figuruje jeho nejbližší rodina.

Pro jednu z nejsledovanějších celebrit to asi není špatný tah, otázkou ovšem zůstává, jak dlouho to diváky bude bavit a kam případně fotbalista svůj obsah posune v budoucnu. V posledních rozhovorech totiž Cristiano prozradil, že se v nejbližších dvou až třech letech chystá do fotbalového důchodu. Youtube by tak mohl být jeho dalším působištěm právě v letech poté.

„Chválím ho a doufám, že vydá nějaká úžasná videa. Myslím, že je skvělé, že je na této platformě,“ řekl boxer a youtuber Jake Paul pro TMZ Sports o Ronaldově počinu a dodal, jak vidí budoucnost jeho kanálu: „Beasta nedožene, ten je úplně v jiné stratosféře.“ Paul sám dobře ví, jak youtube funguje, většinu svého života strávil honbou za virálními videi a sledujícími, v současné době má přes 20 milionů odběratelů.

Astronomické číslo, kterým se pyšní známý MrBeast, činí k dnešku 313 milionů sledujících. Ronaldo má ale předpoklady se k nejvyšším číslům přece jen dopracovat, na instagramu má před Beastem slušný náskok. Sleduje ho tam neuvěřitelných 637 milionů lidí.

Další články

Načítám