Hlavní obsah
Článek

Když se má rozpovídat o svém nejhorším životním období, nemusí dlouho přemýšlet. Herečka Regina Řandová (56) za ně oprávněně považuje rozvod s již zesnulým exmanželem Čestmírem Řandou mladším (†60). Nejen že neplatil výživné, ale dokonce unesl syna.

„Můj příběh je o naději, že i když mi připadalo, že ta situace je úplně bezvýchodná, tak s vírou a nadějí a tím, že jsem se nevzdala, může přijít šťastný konec,“ domnívá se herečka, která je podruhé vdaná, se současným manželem žije spokojený život a už je i babičkou.

„Ten rozvod sice trval dva roky, ale další spoustu let jsme řešili péči o syna Čestmíra. Vždycky když vyšel nějaký rozsudek, můj bývalý manžel s ním nesouhlasil. Soudili jsme se skoro deset let. Nikdy se nedořešilo ani výživné. Pak už bylo synovi osmnáct a musel by pokračovat on. Řekli jsme si, že to nemá smysl, protože vám nikdo nepomůže, zákony na to byly krátké,“ vyprávěla Super.cz Nepomohlo ani to, že byl Řanda za neplacení alimentů uvězněn.

Herečka musela bojovat i s existenčními problémy. „Naštěstí jsem kolem sebe měla lidi, kteří mě podpořili. Měla jsem díky nim strašně moc práce v dabingu. Pomohlo mi to přežít tu dobu nejen finančně, ale i psychicky. Sice jsme si museli leccos odepřít, ale jsem na sebe hrdá, že jsem to zvládla,“ svěřila se.

„Hlavně jsem ráda, že ta situace nijak zásadně nepoznamenala syna a nemá žádné psychické problémy. Ustáli jsme to oba dva. Když jsem byla úplně zoufalá, šla jsem za panem psychologem a ten řekl, že všechno dělám, tak jak mám. Takže bylo zbytečné někam docházet, jen by to ubralo další koruny z mé kapsy,“ dodala pro Super.cz herečka.

Související témata:

Další články

Načítám