Hlavní obsah
Článek

Už žádné dlouhé cesty do Spojených států se synem moderátorka Zuzana Bubílková (72) plánovat nemůže. Léto letos tráví v Česku, protože se musí starat o své staré rodiče. „Nemám to srdce jim říct, že na měsíc odjedu, takže si se synem jen voláme a posíláme videa,“ řekla Super.cz.

Otec se teď dal do formy, v šestadevadesáti chodí sám do obchodu. Jen mám strach, aby nešel ve vedru, takže jsme domluvení, že s sebou bere mobil a jsme na příjmu,“ vysvětlovala Zuzana, která to má k rodičům přes celou Prahu. Ona bydlí v Praze 4, rodiče na Praze 13.

„Každý den mi nevyjde, abych za nimi jela, i když se snažím tam být co nejčastěji. Beru to jako takovou službu rodičům, která se asi nějakým způsobem vrátí i mně. Nevím, jak to bude dál, snažím se to neřešit, přeju jim dlouhý život. Navrhovala jsem nějaké penziony, kde by mohl otec být třeba měsíc a nestaví se k tomu špatně,“ svěřila se.

Maminku má aktuálně pod lékařským dozorem. „Je v nemocnici na následné péči, protože měla slabou mozkovou příhodu. Naštěstí jsem byla na blízku, hned jsem volala záchranku a už tu noc mi řekli, že to bude bez následků. Není ochrnutá, ale má halucinace. Mlátí v noci po posteli a někdo s ní musí být, ale frekvence se postupně snižuje, už to není denně, ale jen co týden až deset dní. Naštěstí mám domluvené, že tam může být ještě tři měsíce. Pak bych ji asi musela dát na placenou péči, ale snad už to bude dobré. Už jsem jí domů koupila polohovací postel a zařídila jí to, což je pro ni také takový tahák, aby se snažila,“ uzavřela Bubílková.

Další články

Načítám