Hlavní obsah
Článek

Šéfkomentátor Robert Záruba (57) patří ke stálicím České televize. Však se na Kavčích horách objevil před dlouhými 40 lety a s jednou menší přestávkou je ve veřejnoprávní stanici dodnes. U diváků oblíbený především hokejový komentátor ale nyní nevyloučil svůj konec v České televizi.

„Když vykouknu mimo sportovní redakci, tak situace není dobrá. Některé kroky, které z mého pohledu Českou televizi oslabují, se nakumulovaly do posledního roku a já teď moc nevím, kam chce televize s tímhle postojem dál směřovat. Možná to celé spěje k nějakému střetu, kdy budeme muset volit mezi tím, co je snadné, a tím, co je správné,“ svěřil se Livesport.cz Záruba.

Česká televize nedávno zrušila úspěšný publicistický pořad 168 hodin, který vysílala od roku 2006, což vzbudilo třaskavé reakce. Moderátorkou a dramaturgyní pořadu byla Zárubova partnerka Nora Fridrichová (47), která místo toho dostala nabídku na výrobu pořadu se sociálními tématy.

A i to se zjevně Zárubovi nelíbí. „Rozhodně to není éra nějakého klidu nebo tvůrčí pohody. To, že se to celé sportu netýká, je možná jenom nějaká iluze, protože na nás to může dopadnout velmi rychle,“ míní Robert Záruba s tím, že jeho setrvání v České televize není rozhodně otázkou peněz.

„Je to otázka práce a přístupu lidí a spolupráce s nimi. Platí to, co už jsem říkal. Dokud početně a vlivem budou převažovat lidé, s nimiž stojí za to pracovat a pracuje se s nimi dobře, bude to pro mě rozhodující důvod setrvat,“ má jasno.

Další články

Načítám