Hlavní obsah
Článek

Rita Ora (33) v úterý večer opět zaúřadovala. Na vystoupení skupiny Girls Aloud v O2 Shepherd’s Bush Empire v Londýně zvolila třpytivé šaty ze zcela průsvitného materiálu. Rita přitom na koncert vyrazila pěšky, a tak není divu, že se na ulici někteří kolemjdoucí zastavovali a otáčeli.

Skupina, v níž začínala mimo jiné i populární zpěvačka a bývalá porotkyně britského X-Factoru Cheryl Cole, se po letech opět dala dohromady a momentálně objíždí Spojené království s jejich turné The Girls Aloud Show. Během jejich pauzy, kdy se Cheryl, Nadine Coyle, Nicola Roberts a Kimberley Walsh vydaly na sólovou dráhu, bohužel zemřela jedna ze členek uskupení Sarah Harding. V roce 2021 podlehla rakovině prsu. Turné je tak i vzpomínkou na Sarah, která se o dva měsíce nedožila čtyřicetin.

Na Ritu Oru se ovšem poslední dva roky snáší pořádná porce kritiky a může za to především její radikální změna šatníku. Tu britská zpěvačka s kosovskými kořeny nastolila poté, co na sobě začala dřít v posilovně a vyrýsovala postavu. Ve stejné době se stala také manželkou režiséra Taiky Waititiho, a tak se lidé pozastavují i nad tím, že je zvláštní, že mu její odívání nevadí, a zda ji v něm náhodou spíš nepodporuje podobně jako Kanye West svou ženu Bianku Censori.

Tentokrát to ovšem Rita, která se hned po vypuknutí trendu průsvitných látek stala jejich velkou propagátorkou, schytala hlavně za přelepky přes bradavky, které podle některých působily až odpudivě, což lidé hojně opakovali ve svých reakcích: „Ty nepěkné koláče měla nechat doma,“ či „Průsvitné materiály s přelepkami vypadají nějak hůř, než bez nich. Vypadá to nevkusně,“ nebo „Salám navíc na vaši pizzu?“ Jiní připomínají, že její hudební kariéra už není, co bývala: „Rita už nemá co jiného nabídnout,“ nebo „Měli jsme Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn, Elizabeth Taylor… Teď máme tohle,“ vzpomínají s nostalgií na dobu, kdy byla v kurzu ženskost a elegance.

Další články

Načítám