Hlavní obsah
Článek

V roce 1997 přišla do kin pohádka Lotrando a Zubejda. Příběh o lásce, který režíroval Karel Smyczek, si diváci zamilovali. A po 28 letech se nyní vrací, ale v muzikálové podobě. Nebude ani chybět představitel hlavní role Jiří Strach.

Ten ale tentokrát nebude hrát, rodinné představení bude režírovat, na jevišti poprvé. Tiskovou konferenci v Divadle Broadway si stejně jako Strach nenechal ujít ani režisér filmové předlohy. Karel Smyczek se ve společnosti objevil po delší době a z toho, že jeho film půjde před divadelní diváky, je nadšený.

Stejně tak z toho, kdo bude hrát Lotranda. Podoba Jana KomínkaMilana Peroutky (34) s mladým Jiřím Strachem se mu zamlouvá. „Všimněte si, že se oba dva Lotrandové podobají nejenom vizuálně, ale mají i podobnou energii jako Jirka Strach, když to hrál,“ řekl Super.cz režisér, který dorazil do divadla o holi.

„Daří se mi dobře, až na to, že mě zrovna berou záda,“ svěřil se režisér, který si ulevoval od bolesti sezením. Ve volném čase se stále věnuje práci a filmovým scénářům. „Píšu, pořád posuzuji scénáře, mám toho poměrně dost, zatím se rozhodně nenudím,“ prozradil Smyczek s tím, že ho zaměstnává i rodina. „Zapřáhnou mě do rodinných činností. Když máte šest vnoučat, tak je to furt něco,“ dodal s úsměvem Karel Smyczek.

6
fotek

Další články

Načítám