Hlavní obsah
Článek

To, co v životě prožívá Christina Applegate, je jako nekončící zlý sen. Nejen že se musí sama potýkat se všemi strastmi života s roztroušenou sklerózou, teď se navíc musí vyrovnat i s tím, že ani její dcera Sadie není zdravotně v pořádku.

Pro herečku, kterou si diváci nejvíce pamatují jako Kelly ze seriálu Ženatý se závazky, je její jediná dcera Sadie (13) jedním z životním motorů. Christina Applegate má svůj podcast, ve kterém otevřeně mluví o všech problémech, se kterými se v životě potýká. Nebojí se říct ani to, že občas potřebuje nosit pleny a minule lidi šokovala svým vyjádřením, že má kvůli nemoci takové deprese, že ji ani nebaví žít.

A tentokrát si do pořadu pozvala dceru Sadie, která se bohužel také musí potýkat se zdravotními potížemi. Teprve třináctiletá slečna promluvila o své diagnóze. „Mám něco, čemu se říká POTS. Nemám ponětí, co to vlastně je, ale má to něco společného s autonomním nervovým systémem a ovlivňuje to moje srdce. Když se postavím, točí se mi hlava, nohy mi strašně slábnou a mám pocit, že omdlím,“ řekla Sadie, která si musela na svou diagnózu počkat velmi dlouho.

Ze začátku si totiž ve škole při jejích obtížích mysleli, že se chce akorát ulít ze třídy, a i její maminka prozradila, že potížím nevěnovala dostatečnou pozornost, protože netušila, že taková nemoc existuje. Syndrom POTS je podle odborné literatury Syndrom posturální ortostatické tachykardie a charakterizuje se zvýšením srdeční frekvence po změně polohy. Je častější u žen a lidé s tímto onemocněním by se měli vyhýbat vysokým teplotám, alkoholu nebo konzumaci některých jídel.

„Nenávidím to kvůli tobě, zlatíčko. Jsem smutná. Ale vím, že budeš v pořádku. Jsem tu pro tebe a věřím ti. A děkuju ti, že jsi to vynesla na světlo a do povědomí,“ řeka herečka v podcastu. Té byla roztroušená skleróza diagnostikována v roce 2021. Sadie také prozradila, že díky nemoci si lépe uvědomuje, čím prochází její maminka.

Další články

Načítám