Hlavní obsah
Článek

Profesionální MMA zápasník Makhmud Muradov (34) musí opustit Česko. Takový rozsudek padl u soudu, podle kterého bijec pro zem představuje bezpečnostní riziko kvůli svým stykům s kriminálním prostředím. Jaká je reakce Muradova? „Není to fér, budu bojovat,“ reaguje pro Super.cz.

Dlouhodobě žádal o povolení k přechodnému pobytu, namísto toho bude muset zem po rozsudku soudu opustit a do Česka bude smět jezdit jen na základě udělení 90denního víza. Zápasník s uzbeckými kořeny Makhmud Muradov podle soudu představuje pro Českou republiku značné bezpečnostní riziko kvůli svým vazbám na kriminální prostředí.

„Předmětné informace lze považovat za dostatečně konkrétní, věrohodné a přesvědčivé. Existuje důvodné nebezpečí, že by žalobce mohl narušit veřejný pořádek. Byly naplněny podmínky zamítnutí žádosti o vydání povolení k přechodnému pobytu na území České republiky,“ vynesla pravomocný rozsudek soudkyně Marcela Rousková, soud probíhal v úterý dopoledne. Rozhodnutí padlo na základě utajované zprávy Národní centrály proti organizovanému zločinu, podle níž Muradov udržuje dlouhodobé styky s příslušníky balkánského organizovaného zločinu, jak jsme psali.

Podle verdiktu převážila nutnost ochrany českých občanů nad tím, že Muradov přijde o možnost trvalého osobního kontaktu s dcerou Ruminkou (4), kterou má z předchozího vztahu s Monikou Bagárovou (30).

Zápasník musí Česko opustit a napříště se v zemi může zdržovat jen na základě víza, jež mu v Česku umožní v rozpětí půl roku strávit nejvýš 90 dní. Jaká je jeho reakce? „Není to poprvé, co mi zamítli papíry, ale bojuji dál, protože na to mám nárok a vím, že jsem nic neudělal. Není to fér, budu bojovat dále,“ vyjádřil se Muradov k rozsudku soudu pro Super.cz.

Související témata:

Další články

Načítám