Hlavní obsah
Článek

Pavlovi pokračují ve své cestě po USA. Po účasti na summitu Severoatlantické aliance (NATO) ve Washingtonu český prezident Petr Pavel a jeho žena Eva zavítali do Texasu, kde nejdřív v Houstonu a poté v La Grange navštívili početnou českou komunitu.

„Pro Texas je typická vůně dálek, svobody a také velká česká komunita. Dnes jsem vše spojil dohromady a přijel na motorce na setkání s krajany v La Grange, hlavním městě české texaské komunity,“ napsal Pavel k záběrům, na nichž sedí na mašině.

„Je až dojemné ve Spojených státech slyšet češtinu, dát si koláč, vidět kroje, české tradice a jejich podobu v americkém prostředí. S Evou děkujeme za vřelé přijetí a za to, že své české kořeny udržujete živé i pro další generace. Moc to pro nás znamená,“ doplnil.

První dáma na setkání zvolila šaty s modrotiskem, které odkazovaly k tradičním krojům. U fanynek výběrem této látky i celkovým vzhledem modelu velmi zabodovala. „Nádherné šaty, moc vám sluší“, „paní Evo, vy jste v těch šatech jak holčička, na vás se tak krásně kouká“, „božské šaty“ nebo „vám to zase tak sluší, paní Evo“. Takto komentovaly snímky zveřejněné na sociální síti.

Další články

Načítám