Hlavní obsah
Článek

Další ročník svého charitativního bazaru má za sebou spisovatelka Bára Nesvadbová (49). Letos byly přípravy o to náročnější, že týden před ním vyrazila s dcerou na dovolenou, takže vše stíhala na poslední chvíli. A na rozhovor se nestihla ani převléknout z tepláků a tílka, i když to bylo původně v plánu.

V tílku měla i pár dírek a bylo dost průsvitné, jak můžete vidět v našem videu a na fotografiích. „To, že je rozedřené, jsem zjistila už ráno, ale nebyl čas na převlékání. Opravdu s sebou mám šaty, ale těch věcí bylo tolik, že síla se převlékat je i teď nulová. Navíc si myslím, že sem nikdo nejde proto, aby mě viděl v šatech, ale každý jde pomoct, nakoupit si a přispět tím na dobrou věc,“ domnívá se Bára.

Když spolu s dobrovolníky třídí oblečení a dávají na něj cenovky, vybírat si něco sama pro sebe nezvládá. „Ze začátku ne, to nejsem i víc než měsíc po akci schopná jít ani do obchodu. Ale věci, které zbydou, pro nás pak prodává jedna společnost, která má second handy. Takže jsem je pro ně uklízela a pytlovala a najednou koukám, že stojím na šatech Dolce a Gabbana. Tak jsem si říkala: Vida, vy jste na mě počkaly,“ vyprávěla.

Charitativní bazary a akce pořádá s nadací Be Charity i mimo Prahu, například v Brně, Hradci Králové, Liberci nebo Třinci. „Dá se říct, že se starými hadry objedeme každé oblastní město,“ uzavřela.

Další články

Načítám