Hlavní obsah
Článek

V kulinářském pořadu se stále dokola střídá několik osvědčených receptů, ale tentokrát dojde na pokrm, jaký rozhodně nepatří ke klasice české kuchyně. Na jižní Moravě se budou podávat sarančata na medu!

Dvacetiletý Honza se do soutěže přihlásil na popud svého otce, který si vaření před kamerami vyzkoušel už před třemi lety. Výhru tehdy ovšem nezískal a chce vědět, jestli jeho syn v kuchyni dosáhne lepšího skóre. Středeční soutěžící však kolegům namísto gurmánského zážitku připraví pořádný šok.

V rámci nákupu surovin na své menu Honza zamířil i do zverimexu, kde nakoupil sarančata, jimiž vyřešil úkol týdne. Takovou krajovou specialitu by ovšem hosté nečekali ani v tom nejhorším snu.

Odvážný nápad však Honzu v kuchyni pořádně potrápil. Hmyzí lahůdku chtěl servírovat zčerstva a měl co dělat, aby sarančata ze sporáku dostal do vařící vody. Reakci soutěžících při servírování nezvyklé pochoutky najdete na videu.

Související témata:

Další články

Načítám