Hlavní obsah
Článek

Doby své největší politické slávy má už sice za sebou, lidé si ji ale pořád pamatují, a to víc než dobře. Asi nejvíc Kateřina Bursíková Jacques zaperlila, když coby poslankyně Zelených nebyla schopná vysvětlit pojem biomasa.

Účastí v pořadu Uvolněte se, prosím o sobě dala vědět natolik, že se o ni začali zajímat i ti, kterým byla do té doby volná. Není bez zajímavosti, že reprízování tohoto dílu v České televizi nebylo z politických důvodů dovoleno. Promluvil o tom i sám moderátor, který političku kvůli biomase dosti dlouho trápil.

„Jak se opakuje Uvolněte se v létě, tak jedna z repríz měla být Kateřina Jacques – na konci léta. Dostal jsem od dramaturgyně zprávu, že programové vedení České televize rozhodlo, že to nemůže jít. Se zdůvodněním neznámým,“ postěžoval si v roce 2009 Jan Kraus (71) novinářům.

Díky své politické kariéře potkala Jacques i svého životního partnera. Zamilovala se do exministra životního prostředí Martina Bursíka, kterého si v roce 2015 také vzala. Společně s ním demonstrovala i za práva Tibetu, kdy se oblékla do vlajky Čínou okupovaného území.

Společně s manželem vyrazila teta Emmy Smetany (36) i na premiéru snímku Zahradníkův rok. K tomu mají coby někdejší hvězdy Zelených velmi blízko, o tom není pochyb. Do kina dorazili ve velmi dobré náladě, není pochyb o tom, že jim to náramně klape. Evidentně o dost víc než v politice.

Kromě Bursíkových dorazili i další VIP, které se zajímají o věci veřejné. Nechyběl režisér Jan Hřebejk, principál Jan Hrušínský s manželkou Miluší Šplechtovou (66). Nechyběl ani někdejší poslanec, hudebník a moderátor Michal Prokop, který svého času provázel talkshow Krásný ztráty.

Další články

Načítám