Hlavní obsah
Článek

Milan Baroš (42), Tomáš Ujfaluši, Radek Kováč a v neposlední řadě Martin Fenin. Jména, která svého času plnila titulní strany. Protože kam se tito fotbalisté vydali na tah, tam bylo hodně veselo a rušno. A někdy i létaly facky a pěsti. Třeba jako koncem června 2008.

„Nad ránem jsem se dostal do potyčky s jedním z návštěvníků baru, kde jsme společně s kamarády trávili volný večer. Jeden z kamarádů byl napaden a já jsem se rozhodl se ho zastat. Následná rvačka ale skončila bez vážných následků,“ citovala Fenina agentura Sport Invest. Právě útočník týmu Eintracht Frankfurt měl být ve vyhrocené bitce nejaktivnější.

Čelem se k případu, kdy měli hráči reprezentace napadnout dalšího muže, postavil i jeho agent Pavel Zíka. „Celý den jsem vyřizoval jednání kolem přestupů Papadopulose a Kušníra, o incidentu mám jen kusé informace. Nicméně už jsem hráčům vzkázal, že pokud se stala chyba na jejich straně, aby se k celé situaci postavili chlapsky,“ řekl pro Sport.cz.

Fotbaloví funkcionáři neskrývali své pohoršení a netvářili se, že by jen omluva měla stačit. „Vždycky říkám, že reprezentantem se hráč nestává v hodinu srazu, ale reprezentantem je pořád, protože stále je vzorem pro širokou veřejnost, pro mladé hráče,“ zlobil se tehdejší svazový místopředseda Vlastimil Košťál.

Všichni čtyři fotbalisté byli členy týmu, který na mistrovství Evropy vypadl už v základní skupině. Turnaj přitom měli Češi rozehraný docela dobře. V klíčovém zápase s Tureckem vedli ještě patnáct minut před koncem o dvě branky.

Soupeř ale skóre otočil a postoupil do čtvrtfinále. Někteří fanoušci porážku nesli hodně těžce a hráčům spílali za jejich selhání. A bitkou v baru si reputaci rozhodně nevylepšili.

Další články

Načítám