Hlavní obsah
Článek

Jiřina Bohdalová (93) v úterý s vysokými horečkami skončila v Nemocnici Na Homolce, kde leží na lůžku intenzivní péče. O jejím stavu nyní promluvil profesor Petr Neužil. Pro národ, který herečku miluje a obdivuje, má dobré zprávy.

Informace o hospitalizaci Jiřiny Bohdalové vyděsily Česko v úterý večer. První zprávy hovořily o vysokých horečkách a vážné otravě z jídla, konkrétně botulotoxinem. Během úterního dne její ošetřující lékař informace o původu zhoršeného zdravotního stavu vyvrátil a uvedl, jak na tom herečka momentálně je.

„Paní Jiřina byla hospitalizována v Nemocnici Na Homolce kvůli infekci způsobené kontaminovanou potravinou. Díky rychlé reakci zdravotnického personálu se podařilo předejít závažnějším komplikacím. Její zdravotní stav je nyní stabilizovaný a pacientka není v ohrožení života. Potvrzujeme, že se nejedná o otravu botulotoxinem,“ uvedl primář kardiologického oddělení, profesor Petr Neužil, který tak uklidnil národ a dodal, že o Jiřinu Bohdalovou je samozřejmě skvěle postaráno.

„Pacientka nadále zůstává pod lékařským dohledem na lůžku intenzivní péče a její stav průběžně monitorujeme. Děkujeme veřejnosti za pochopení a prosíme o respektování soukromí pacientky i její rodiny,“ dodal lékař.

Nezbývá tak než čekat, až sama herečka bude natolik silná, aby zvládla poslat vzkaz svým příznivcům jako vždy, když o ni mají obavy. Začátkem roku 2023 prodělala plicní embolii, tehdy se o ni také staral profesor Neužil, který se už stal jejím přítelem.

Další články

Načítám