Hlavní obsah
Článek

V červenci oslavil 76. narozeniny, je sice relativně v kondici, ale jsou činnosti, na které už se známý malíř Kristian Kodet necítí. Dříve trávil i půl roku ve svém domě na Floridě, teď už se ale definitivně vrátil domů do Česka.

Aspoň v myšlenkách se do tropické atmosféry vrátil, když ho zpěvák Petr Janda pozval na na svoji garden párty v havajském stylu. „Na Floridě jsem prodal barák, ale dál tam žije moje dcera. Už tam ani nejezdím, i když se mi stýská. Ta cesta je hrozná, už to nesnáším. Letěli jsme i pětatřicet hodin s přestupy,“ vysvětloval Kristian.

Malíř přesídlil do Velkého Meziříčí. „Mám tam muzeum a chci to mít pod dohledem. A denně pořád maluju. Pořád mě to strašně baví,“ svěřil Kodet, který ve Velkém Meziříčí zrekonstruoval palác ze 16. století, s velkou zahradou u řeky. Je tam nejen expozice uměleckých děl tří generací Kodetů, ale má zde také soukromý byt, kde žije s manželkou Janou.

V našem rozhovoru jsme si popovídali i o tom, jak je na tom se zdravím. „Cítím se dobře, rád se projdu k vodě nebo k lesu, občas jdu i do kuchyně,“ žertoval. V plánu má i cestování, i když už ne tak daleko. „Pojedeme na dva týdny do Rakouska, tam to miluju. Chceme jet i vysoko do hor,“ upřesnil.

Související témata:
Kristián Kodet

Další články

Načítám