Hlavní obsah
Článek

Finalistou letošního ročníku soutěže Muž roku je také jednatřicetiletý Pražák Tom Jurka. Soutěží s číslem 12 a sami jsme se divili, že si našel na soutěž a povinnosti s ní spojené, jako bylo soustředění finalistů, vůbec čas. Je totiž profesí cestovatel a o svých cestách píše také knihy.

Procestoval jsem čtyřicet zemí na čtyřech kontinentech. A mé knihy jsou vlastně cestovatelské romány, takže jsem se opíral o vlastní zkušenost. Je v tom zahrnutý i vztah, je to hodně o lásce, dobrodružství a prostředí, které jsme s bývalou přítelkyní navštívili. První kniha z Asie a druhá z Afriky,“ upřesnil.

Vztah mu tedy nevydržel, aktuálně je single, ale s bývalou partnerkou, které daly cesty také pořádně zabrat, jsou prý stále přátelé. „Ten vztah jsme začínali tím, že jsme byli na Sumatře v džungli v dobrovolnickém programu na ochranu sumaterských tygrů, pak v západní Papui, v Malajsii, osm měsíců v Africe. Vyhledávali jsme extrémy a bylo to velmi intenzivních dva a půl roku,“ vzpomínal.

V současnosti je sice v Česku, ale rozhodně se neusadil. „Plánuji další cesty, protože moje největší životní vášeň je objevování světa, i toho svého vnitřního, protože když člověk cestuje, ruku v ruce jde poznávání sebe sama,“ míní.

Související témata:
Tom Jurka

Další články

Načítám