Hlavní obsah
Článek

Ve francouzské obci Douchy se dnes uskutečnilo poslední rozloučení s francouzským hercem Alainem Delonem (†88), který rovněž zde minulou neděli ve věku 88 let odešel do hereckého nebe. Smuteční obřad se uskutečnil v místní kapličce, kterou herec nechal před dvaceti lety postavit nedaleko svého panství. V jejím okolí se nacházejí hrobky jeho milovaných psů a několik z jeho nejoblíbenějších má své místo i uvnitř kapličky, kde bude uloženo i hercovo tělo přesně tak, jak si to sám přál…

Do prostor kapličky byla vpuštěna zhruba pouze čtyřicítka lidí. Jedná se o rodinné příslušníky a nejbližší přátele. Ti se na místo začali sjíždět již okolo poledne. Zádušní mši vedl monsignor Jean-Michael Di Falco, který se s hercem znal dlouhá léta a pojilo je blízké přátelství.

Na místě pochopitelně nechyběly Delonovy děti - synové Anthony Delon (59) a Alain-Fabien Delon (30) a dcera Anouchka (33), ale ani hercova bývalá partnerka Rosalie van Breemen, která je maminkou Alaina-Fabiena a Anouchky (33). Mezi smutečními hosty je i syn další francouzské herecké legendy Jeana-Paula Belmonda Paul (61), který dorazil na motorce.

Na místě panují přísné bezpečnostní manévry. Každý z pečlivě vybraných smutečních hostů musí před vstupem do kaple absolvovat policejní kontrolu a svůj mobilní telefon musí vložit do pytlíku, aby nebylo možné pořizovat jakékoli záznamy. Na žádost rodiny byla rovněž nad oblastí vyhlášena bezletová zóna, aby nedošlo k narušení soukromí pomocí letadel nebo dronů.

Hercovi nejbližší si před branami na pozemek hercova panství prohlédli nespočet květin, dopisů a upomínkových předmětů, které zde zanechali hercovi fanoušci, od nichž rovněž ochotně přijímali kondolence. Fanoušci zesnulého herce uctili Delona minutou ticha a následně společně zazpívali píseň Paroles, kterou nazpíval v roce 1973 se zpěvačkou Dalidou.

Další články

Načítám