Hlavní obsah
Článek

Princezna Kate (42) se v pondělí ozvala svým fanouškům. Na instagramu sdílela rodinné záběry z prázdnin a oznámila, že dokončila chemoterapie. Letos na jaře uvedla, že jí byla diagnostikována rakovina.

Na videu je zachycena celá její rodina, tedy manžel, princ William, a všechny tři děti, nejstarší princ George, prostřední princezna Charlotte a nejmladší princ Louis. Některé záběry jsou velmi intimní, Kate se tulí ke svému muži, který ji hladí, na dalších se rodiče vodí za ruku s dětmi na louce nebo v lesích. Jindy Kate stojí zamyšleně u stromu, na dalších se děti kření do kamery. Vše podkresleno slovy princezny, která mluví o své léčbě a cestě, kterou posledních devět měsíců podstupuje.

„Jak se léto blíží ke konci, nemůžu popsat, jaká je to úleva, že jsem dokončila chemoterapie. Posledních devět měsíců bylo pro nás jako rodinu neuvěřitelně těžkých. Jak víte, život se může v mžiku změnit a my musíme najít způsob, jak proplout rozbouřenými vodami a neznámem. Procházet si rakovinou je komplexní, děsivé a nepředvídatelné pro každého a pro vaše nejbližší obzvlášť,“ říká Kate na videu.

„S pokorou vás přiměje čelit vlastním zranitelnostem, a to způsobem, o kterém jste dosud neuvažovali, a s tím přijde nový pohled na všechno. Toto období nám s Williamem připomnělo, abychom přemýšleli a byli vděční za jednoduché, přesto důležité věci v životě, které mnoho z nás bere jako samozřejmost. Jednoduše milovat a být milován.“

„Dělat, co můžu, abych zůstala bez rakoviny, je to, na co se budu soustředit. I když jsem dokončila chemoterapie, má cesta k uzdravení a úplnému zotavení je dlouhá a musím i nadále brát každý den tak, jak přichází. Nicméně se těším zpět do práce a v příštích měsících, když budu moci, se objevím na veřejnosti na několika pracovních akcích. Navzdory všemu, co se stalo, vstoupím do této nové fáze zotavení s obnoveným pocitem naděje a cenění si života,“ říká dále princezna.

Také uvedla, že ona i manžel jsou velmi vděční za podporu, které se jim od fanoušků dostává. Závěrem dodala kuráž dalším onkologickým pacientům: „Zůstávám s vámi, bok po boku, ruku v ruce. Z temnoty může přijít světlo, tak ho nechte zazářit.“

Fanoušci princezny jsou jejími slovy hluboce zasaženi a velmi dojati. „Absolutně nečekané. Emotivní video, ze kterého je evidentně cítit naděje. Jsem hluboce pohnutá těmito záběry na šťastnou a krásnou rodinu,“ uvádí jedna ze sledujících. „Opět jste mě rozplakala, ale tentokrát pláču štěstím,“ vzkázala další. U příspěvku, který byl zveřejněn před hodinou, už je téměř deset tisíc vzkazů.

Další články

Načítám