Hlavní obsah
Článek

Princezna z Walesu (42) se prostřednictvím dopisu Irským gardám omluvila za svou neúčast na dnešních zkouškách Colonel's Review k blížícím se oslavám Trooping The Colour, které patří ve Velké Británii ke klíčovým událostem. Irské gardy, jejichž plukovnicí princezna Kate je, se mají na této akci prezentovat a princezna cítila potřebu se gardistům omluvit.

Princezna tak napsala Irským gardám dopis, v němž popsala, jak moc je pyšná na práci každého z nich, a zároveň připojila hlubokou omluvu za svou neúčast na Colonel's Review a Trooping the Colour: „Být vaší plukovnicí pro mne zůstává velkou ctí a je mi velice líto, že vám letos nemohu zasalutovat. Prosím předejte moji omluvu celému pluku, ale doufám, že vás budu moci zase jednou zastupovat, a to brzy,“ napsala princezna celému pluku prostřednictvím dopisu adresovaného generálovi Chrisi Ghikovi. Zároveň tak naznačila, že se v nejbližší době její účast na královských povinnostech nedá očekávat, ale její „brzy“ v mnohých vyvolalo naděje.

Irská garda odpověděla na princeznin dopis veřejně, a to na svém Twitteru: „Irští gardisté byli hluboce dojati, když dnes ráno obdrželi dopis od naší plukovnice, Její Výsosti, princezny z Walesu. Nadále přejeme Její královské Výsosti hodně štěstí v jejím uzdravení a posíláme jí přání všeho nejlepšího.“

Dojatí mezitím zůstali i mnozí britští čtenáři, kteří se houfně shodují, že omluv netřeba. „Nikdo, kdo bojuje s touto nemocí, se nemá za co omlouvat. Je to mladá žena, ve stejném věku, jako jsem já. Život je cenný v každém okamžiku, nikdo z nás neví, kolik času mu bylo vyměřeno,“ zní názor s nejvíce souhlasnými lajky. „Rozhodně nemá za co se omlouvat. Většina lidí tomu rozumí a přeje jí co nejrychlejší uzdravení. Sentiment v jejím dopise dokazuje, že jí na tom záleží.“ Nebo: „Drahá Catherine, Irským gardám se po vás stýská stejně jako nám. Ale dopřejte si svůj čas, opatrujte se a uvidíme se, až vám zase bude dobře,“ zní podpora směrem k princezně, které letos byla diagnostikována blíže nespecifikovaná forma rakoviny.

Další články

Načítám