Hlavní obsah
Článek

Nad účastí princezny Kate (42) na tenisovém Wimbledonu visely otazníky, až nyní je konečně jasné, že si princezna jednu ze svých nejoblíbenějších událostí v roce nenechá ujít. Ovšem ke smůle Báry Krejčíkové, která se aktuálně rve o titul ve dvouhře s Italkou Jasmine Paolini, až na zítřejší mužské finále.

Princezna se podle zprávy z Kensingtonského paláce účastní zítřejšího finálového zápasu mezi Novakem Djokovičem a Carlosem Alcarazem. Vítězce dnešního ženského finále tak trofej předá předsedkyně Wimbledonu Debbie Jevans.

Své první veřejné vystoupení po oznámení léčby rakoviny má princezna již za sebou. Minulý měsíc se účastnila oslav a průvodu Trooping The Colour, která se každoročně odehrává na oslavu narozenin britského panovníka, kde ji doprovázel jak manžel princ William, tak jejich děti.

Princezna z Walesu je patronkou All England Clubu osm let. Tuto funkci převzala po královně Alžbětě II., která ji vykonávala v letech 1952–2016.

Z rukou princezny loni převzala Wimbledonský talíř po svém životním zápase Markéta Vondroušová a před třemi lety Kate předávala stříbrný talíř Karolíně Plíškové. Je tak jasné, že pokud by se letos podařilo Báře získat tento prestižní titul, s princeznou se bohužel další špičková česká tenisová hráčka nesetká.

Další články

Načítám