Hlavní obsah
Článek

Princ William (42) podle britských médií učinil smířlivý krok směrem ke svému bratrovi Harrymu (40), když o něm veřejně promluvil, což se stalo údajně poprvé za dlouhých šest let. Následník trůnu jej zmínil v souvislosti s dojemnou vzpomínkou na jejich maminku princeznu Dianu, a to v rámci natáčení nového dokumentu s názvem Prince William: We Can End Homelessness.

Princ z Walesu v dokumentu vyprávěl, jak je jejich zesnulá maminka brala jako děti do centra pro bezdomovce v Londýně, aby jim ukázala realitu všedního života mimo palác. Během těchto návštěv centra The Passage ve Westminsteru bylo pořízeno i několik dosud nespatřených snímků.

Princezna své syny vzala do zmiňovaného zařízení 14. června 1993, jen pár dní před Williamovými jedenáctými narozeninami. Princezna i její synové si tam povídali s lidmi, které potkal těžký osud a skončili bez střechy nad hlavou. Na jednom ze snímků je vidět William, jak v centru s jedním z mužů hraje šachy. Na dalším záběru z prosince téhož roku je vidět princezna s Williamem s vánočními dárky, které lidem do centra přinesli. Na jiném zase pomáhají s přípravou svátečního pohoštění.

„Moje matka mě vzala do Passage, vzala tam i Harryho. Nikdy předtím jsem na žádném takovém místě nebyl a byl jsem trochu nervózní, co mě čeká,“ netajil se William svými pocity. „Moje matka se chovala jako obvykle, snažila se, aby se všichni cítili uvolněně, a s každým žertovala… Pamatuji si, že jsme si tam povídali, hrál jsem šachy,“ dodal princ s tím, že díky těmto návštěvám získal úplně jiný pohled na dění okolo sebe.

Dokument se začal natáčet loni v červnu, kdy princ zahájil svůj projekt Homewards, který se zaměřuje na řešení situace bezdomovectví a snahu o jeho ukončení v šesti oblastech Spojeného království. Natáčení se údajně o něco prodloužilo, a to pochopitelně i kvůli zdravotním potížím jeho manželky Kate. Navzdory tomu byl ale prý princ vždy velmi ochotný a vstřícný.

5
fotek

Další články

Načítám