Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Mandisa, která odstartovala svou kariéru díky talentové soutěži American Idol, byla 18. dubna nalezena mrtvá ve svém domě v Nashvillu. Tehdy se ovšem ještě nevěděla příčina úmrtí, čekalo se na výsledky pitvy. Ty prokázaly, že držitelka ceny Grammy zemřela v pouhých 47 letech na potíže spojené s obezitou.

Podle pitevní zprávy, kterou získal magazín People, měla Mandisa zemřít na komplikace spojené s obezitou III. stupně, při němž mají osoby index tělesné hmotnosti (BMI) 40 a vyšší, případně 35 či vyšší a trpí k tomu dalšími zdravotními potížemi souvisejícími s obezitou.

Mandisa se objevila v páté řadě zmiňované soutěže a pocházela z Citrus Heights v Kalifornii. Své první album True Beauty vydala v roce 2007, obrovského úspěchu se dočkalo především její album z roku 2013 Overcomer, za nějž dokonce získala cenu Grammy.

S váhou zpěvačka bojovala dlouhodobě, dočkala se dokonce i nejapné poznámky od samotného porotce Simona Cowella. Během jejího prvního vystoupení na konkurzu v American Idol v roce 2005 Simon „zavtipkoval“: „Letos máme větší pódium?“ Když jeho kolegyně Paula Abdul poznamenala, že Mandisin hlas zní francouzsky, Cowell jí skočil do řeči a odvětil, že by bylo vhodnější srovnání s celou Francií.

Cowellova reakce vyvolala řadu stížností a později se k ní vyjádřila i samotná Mandisa: „Chci vám říct, že ano, ublížil jste mi a já plakala, bylo to zraňující, to opravdu bylo. Ale chci, abyste věděl, že jsem vám odpustila. Není potřeba se někomu omlouvat na to, abyste mu odpustili.“

Další články

Načítám