Hlavní obsah
Článek

Byli jsme se za nimi podívat na jejich posledním tréninku před náročnou výpravou. Moderátor Petr Vágner (47) s přítelkyní Silvií Vlčkovou před sebou mají další velkou sportovní výzvu. Vyrážejí na 900 kilometrů dlouhý trail do Pyrenejí. Trasu, kterou musejí zvládnout jen s batohy na zádech, v nichž si ponesou všechny nezbytné věci, vybrala Silvie.

„Doufáme, že jsme připravení, aspoň po fyzické stránce. Ale uvidíme, co nás tam bude čekat. Budeme se s tím muset poprat na místě,“ soudí Silvie. Oba tuší, že by to mohlo být zejména počasí, kdy přes den jsou v horách vedra, ale v noci i 4 stupně. S sebou mají spacáky do minus pěti stupňů, karimatky a pláštěnky přes batoh. Když ale zmoknou, oblečení nebudou mít kde usušit. „Taky jsou tam medvědi a divoká prasata,“ krčil rameny Petr.

„Spíš ale asi budeme bojovat s psychikou, tou diskomfortní zónou. Těch 900 kilometrů za patnáct až dvacet dní, když to dobře půjde, budeme muset zvládnout sami, bez podpory, bez hotelů, hygieny. Místo sprchy budou muset stačit horské potůčky, odkud budeme čerpat i vodu,“ popisovali.

Co si ale Silvie nenechá vzít, jsou šminky. „Chci vypadat dobře a vonět, takže jsem si koupila miniaturní balení řasenky, parfému a podobně,“ prozradila. „Měla to s sebou i v Himálaji, když jsme běželi extrémní B7 jen s malými batohy,“ dodal Petr. Oba už při trénincích dost zhubli, tak jsme zvědaví, jak budou vypadat po návratu, když se budou živit několik týdnů jen sušenou stravou. „Já mám dole asi čtyři kila,“ přiznala Silvie. „Já osm, ale když jsme trénovali na Himálají, bylo to za čtyři měsíce třináct kilo,“ doplnil Petr.

Další články

Načítám