Hlavní obsah
Článek

Za velkou louží čekal Petra Pavla a jeho manželku Evu hodně náročný program. Zhostili se ho se ctí a grácií. Lidé jsou z jejich návštěvy v USA nadšení a superlativy nešetří. Prezidentskému páru se ozvaly i známé herečky.

„Ve Spojených státech nás čeká nabitý týden. A do takového není lepší start než ranní běh Washingtonem s členy American Sokol,“ prozradil prezident na sociální síti, kam umístil i vše říkající momentky. To ale rozhodně nebylo všechno, co měl na programu.

„Václav Havel zanechal ve Washingtonu nadčasový odkaz. V Kongresu zazněl jeho přelomový projev a dodnes je jednou z pouhých 4 neamerických osobností, kteří v něm mají svou bustu. V hlavním městě USA taky vznikla historicky první Lavička Václava Havla, kterou jsme dnes společně s paní Kánskou, dcerou Milady Horákové, navštívili při procházce čtvrtí Georgetown.“

„Když takhle někde jste, pane prezidente, vy a vaše krásná paní, mám pocit, že jsem tam taky. Paní Kánskou jsem viděla pouze v televizi, ale úplně mne uchvátila,“ reagovala Eva Holubová (65).

Nadšení neskrývala ani bývalá první dáma Dagmar Havlová (71), která tentokrát postovala „pouze“ sadu srdíček.

„Doba, kdy se nám vrchní velitel ozbrojených sil ukazoval na žlutém nafukovacím člunu, je už naštěstí pryč. Tohle je úplně jiný kafe. A pořád si můžeme říkat, je dobře, že jsme tu volbu nezmastili,“ přidala se Jana.

„Jste prvním, skutečně důstojným nástupcem prezidenta Havla. Prvním, kvůli kterému náš národ nezažívá permanentní pocit studu či hanby jako u pánů Klause a Zemana. A já, jelikož jsem hrdý muž, jsem za to neskonale vděčný,“ doplnil ji svým názorem Jaroslav.

Manželé Eva a Petr Pavlovi opět zabodovali, o tom není pochyb. Zaujal nejen prezidentův ranní běh, ale i pohodový a slušivý outfit první dámy. Na to, že řešila venkovní teploty atakující čtyřicítku, si poradila víc než dobře.

7
fotek

Další články

Načítám