Hlavní obsah
Článek

Končící léto a začátek školy v některých lidech vyvolává smíšené pocity. Na vlastní kůži to pocítil i prezident Petr Pavel. Stačilo, aby se pochlubil, do jaké školy 2. září s  doprovodem vyrazil.

„Zahájení školního roku na Kladně pro mě bylo pěknou vzpomínkou na školní léta, která jsem zde strávil. Jsem si však vědom toho, že začátek školního roku není jen krásnou záležitostí, ale také náročnou situací po finanční i organizační stránce,“ nechala se slyšet tuzemská hlava státu.

„Chtěl bych připomenout kampaň Začátek školního roku - Jsme v tom společně, kterou jsme s Evou ve spolupráci s neziskovými organizacemi a potravinovou, oděvní a nábytkovou bankou spustili,“ doplnil Pavel.

„Iniciativa vám poskytne podporu v oblastech, které mohou být ve spojení se začátkem školního roku obtížné. Nebojte se využít nabízenou pomoc, kdykoliv ji budete potřebovat. Přeji všem dětem i rodičům co nejpříjemnější začátek školního roku,“ dodal prezident.

„Krásné gesto a skvělý projekt,“ zasnila se v následné diskusi Marie. „To budou mít děcka po letech hezkou památku. Rodiče už nyní jsou jistě hrdí na to, že s jejich dítětem se fotil osobně pan prezident, a ne zhýralé prase,“ komentovala Pavlův výlet do školních lavic Michaela.

Našlo se i poměrně dost těch, kterým bylo bohulibé gesto prezidentského páru proti srsti a vnímají ho jako čirý alibismus. „Kolik pomoci jste poskytl, prezidente, ze svého příjmu?“ zeptal se Zbyněk. „Z veřejných peněz (neziskovky) a sbírek občanů se rozdává dobře, ovšem se svého už tolik ne,“ poznamenal Robert.

„To je krásný. Doufám, že dáváte celou svou výsluhu a aspoň půlku platu,“ rýpl si Jan, který coby velký vlastenec měl místo profilové fotky českou vlajku. Když už jsme u toho hrdinství.

Další články

Načítám