Hlavní obsah
Článek

Společenské akce a premiéry svých filmů Ondřej Vetchý (62) s velkým nadšením nevyhledává. Spíš naopak. Blesky fotoaparátů neměl herec nikdy v oblibě, při slavnostním uvedení nové komedie Jana Hřebejka udělal výjimku.

Už to, že na uvedení snímku Výjimečný stav, ve kterém si zahrál hlavní roli, dorazil, mnohé překvapilo. Na červeném koberci se herec objevil v obleku a svou přítomností mnohým udělal radost. Kolegové, v čele se skvěle naladěnou Tatianou Dykovou, herce přesvědčili také ke společnému focení.

To mu je většinou absolutně proti srsti. Ale tentokrát podlehnul. Objektivů si příliš v daný moment nevšímal, aby nepříjemnou chvilku v záplavě světel vydržel, chytil ho dokonce kolega Jordan Haj za ruku. Když se pak Kateřina Brožová rozhodla, že Vetchého coby hlavní hvězdu večera posune na fotce doprostřed, s díky to odmítl.

Chvilku před objektivy herec vydržel za podpory svých kolegů a pak už se vydal do zákulisí, kde mu bylo příjemněji.

Spolupráci s Janem Hřebejkem si herec vychvaloval již při tvorbě snímku. „Dělal jsem s ním už jeden film, Nevinnost. Honza patří bezesporu k nejlepším režisérům, kteří tady za posledních třicet let byli. Pelíšky miluju tak, že si je dám třeba dvakrát třikrát za rok. Ale natočil i spoustu dalších skvělých filmů,“ uvedl herec.

6
fotek
Související témata:

Další články

Načítám