Hlavní obsah
Článek

I když kandidáti TOP 09 v krajských a senátních volbách rozhodně nezapadli, Markéta Pekarová Adamová (39) tuší, že vládní koalice nedostala od voličů příliš hezké vysvědčení. To jí potvrdili i lidé na sociálních sítích, kde se dozvěděla i to, co by mohla zlepšit. Otázkou je, jestli si to vezme k srdci.

„Moc děkuji občanům za účast v senátních a krajských volbách. Zvláště bych chtěla ocenit voliče z povodněmi zasažených oblastí a poděkovat všem, kteří zajistili hladký průběh voleb. Mám velkou radost, že námi navržený kandidát Pavel Fischer byl zvolen senátorem již v prvním kole. Velmi gratuluji také Břetislavu Rychlíkovi a Herbertu Paverovi k postupu do druhého kola. Zároveň si uvědomuji, že nás za rok čekají parlamentní volby,“ nechala se slyšet.

„Musíme udělat vše pro to, abychom získali dostatečnou podporu voličů k porážce populistů a extremistů. Pro naši zemi by bylo tragické, kdybychom se vydali maďarskou či slovenskou cestou,“ doplnila šéfka TOP 09.

„Paní Adamová Pekarová, nejhorší na vnímání vás je ta chybějící pokora a sebereflexe. Jakýkoliv neúspěch potlačujete v rozhovorech arogantním úsměvem,“ vzkázal jí v následné diskuzi na facebooku Honza.

„Co jste si zasloužili, to máte. Lidé vás prostě nechtějí,“ vmetla jí Zdenka. „Aha, Antibabiš už nefunguje, tak vytasíme Slovensko a Maďarsko,“ rýpla si Pavlína. „Dostatečnou podporu získáte hlavně tím, že si přestanete sami sobě nalhávat, jak jste nejlepší. A hon na Babiše trvá taky už hodně dlouho, to lidi odradí,“ poradila Táňa.

„Za celou dobu nejste pro něco, ale vždy proti něčemu. I v tomto testamentu se opět vůči něčemu vyhrazujete,“ nechal se slyšet Pavel, který promluvil o zrádnosti „antipolitiky“.

„Je skvělé označit voliče, co už jim lezete na nervy, za extremisty. Za rok propadnete ještě více na dno,“ zavěštil si Jan. Zároveň promluvil o dalším zrádném jevu a tím je škatulkování voličů. To lidé také vnímají dost citlivě a během voleb na to pamatují. Někteří, a není jich zrovna málo, pak natruc řečem politiků volí strany, které by jinak ani nevolili.

„Jste tak namyšlená, že si neumíte férově přiznat, že jste to projeli na celé čáře. Jasný vzkaz od voličů,“ vyslala směrem k předsedkyni Poslanecké sněmovny Mária.

Jisté je, že Pekarová Adamová i další lídři koaličních stran mají do parlamentních voleb o čem přemýšlet. A jestli pořádně nezaberou, čeká je příští rok ještě horší probuzení než letos.

Další články

Načítám