Hlavní obsah
Článek

Známého herce, který zazářil ve spoustě filmů a seriálů, poslední roky velmi trápilo podlomené zdraví. Ve společnosti se Rudolf Jelínek objevil naposledy před rokem, když s manželkou Martinou vyrazil na oslavu 88. narozenin svého kamaráda Antonína Hardta.

Býval to skvělý a vtipný společník, náramný vypravěč, kterého všichni rádi viděli. Stejně tak on vyrážel do společnosti rád. Ať už sám, nebo po boku své manželky Martiny.

„Před lety jsem prodělal dvě mrtvice, bylo štěstí, že jsem to přežil. Zamotala se mi u nás doma na schodech hlava a z prvního patra jsem se skutálel dolů. Co schod, to rána do hlavy. Museli mi odvrtávat lebku a vysávat krev. Za další asi tři roky jsem měl těžký zápal plic. Jsem rád, že to dobře dopadlo,“ svěřil se herec CNN Prima NEWS loni v březnu.

Půl roku poté se naposledy objevil ve společnosti. Se svou chotí dorazil na oslavu 88. narozenin kamaráda a kolegy Antonína Hardta. „Chci tu být do devadesáti,“ svěřil se Blesku představitel majora Hradce ze seriálu 30 případů majora Zemana. Přání se mu bohužel nesplnilo, jeho zdravotní stav se v posledních týdnech výrazně zhoršil a musel být převezen do nemocnice.

„Se zármutkem v srdcích musíme oznámit, že dnes v ranních hodinách v klidném spánku odešel herec Rudolf Jelínek. Milovaný manžel, otec, dědeček a pradědeček,“ sdělila ČTK Jelínkova rodina, která se o herce v posledních měsících, i přes nevoli jeho manželky, starala.

Další články

Načítám