Hlavní obsah
Článek

Sice uvedla křest knihy Kamily Nývltové na téma vánočního cukroví, sama si ho ale herečka a novopečená moderátorka Snídaně s Novou Kateřina Pechová (38) dopřát nemůže. „Snažím se najít varianty bez cukru a lepku, ale těch moc není,“ přiznala.

Kateřina má totiž autoimunitní onemocnění, které provází spousta potravinových intolerancí. „Ale prý jsem Kamilu motivovala, že příští kuchařka bude pro lidi, kteří mají právě bezlaktózové a bezlepkové dietní omezení,“ řekla nám Pechová, které nemoc diagnostikovali před třemi lety.

„Můžu jíst maso, zeleninu, ovoce, ryby a existuje i spousta bezlepkových produktů od chleba až po cukroví. Mám ráda, když si můžu všechno sama připravit, tak sháním i různé recepty. Není to nic strašného, jen si na to člověk musí zvyknout a najet na nějaký režim,“ nemusí se prý trápit svými omezeními.

Než přišla na to, že je nemocná, trápily Katku i výkyvy váhy. „Souviselo to s autoimunitním systémem, což je i štítná žláza, která ovlivňuje i váhu, k tomu tam byly i hormonální výkyvy. Jakmile jsem to stabilizovala, všechno se hezky uklidnilo. Začala jsem se víc věnovat starání se o sebe, spánku. Zdraví máme jenom jedno a je to strašně důležité,“ uzavřela.

3
fotky

Další články

Načítám