Hlavní obsah
Článek

Kdo se vyzná v bondovkách, jistě ví, který herec se v roli ikonického agenta objevil pouze jednou… Byl to George Lazenby a šlo o film V tajné službě Jejího Veličenstva z roku 1969.

Lazenby měl složitou pozici, šlo o první film, ve kterém chyběl dosavadní Bond Sean Connery, což se promítlo i do vtípku v samotném filmu. Když Jamesovi utekla dívka, pronesl Lazenby: „Tohle se tomu druhému nikdy nestalo.“

Žádná jiná Lazenbyho role tu bondovskou nepřekonala, přestože jich natočil několik desítek. Zároveň je film V tajné službě Jejího Veličenstva mnohými považován za jeden z nejlepších z bondovské série. Nabídku na dalších šest herec nepřijal. Teprve letos, ve svých 84 letech, herec oznámil konec kariéry.

„Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale je načase jít do důchodu. Proto ode dneška už nebudu hrát, objevovat se ve společnosti, poskytovat další rozhovory nebo podepisovat autogramy. Byla to zábavná jízda, ale stárnout není zábava,“ uvedl na konci července na sociální síti s tím, že teď bude trávit více času s rodinou. Doplnil poděkování fanouškům a také svému poslednímu agentovi.

V roce 2020 v rozhovoru pro Daily Star uvedl, že v období vzniku slavného filmu spal i s pěti dívkami denně. „Měl jsem sex někdy i pětkrát denně. Bylo to nehorázné. Ale na place se to nestávalo, protože tam bylo po celých devět měsíců jen osm dívek. V těch dnech to bylo náročné,“ řekl.

V roce 2022 sklidil velkou kritiku za to, že na akci The Music of James Bond v Perthu také vyprávěl milostné historky a údajně měl homofobní narážky. Za své vystoupení se omluvil. „Chtěl jsem se pouze podělit o své příběhy a třeba jimi někoho pobavit. Osobně mám přátele ve svém okolí, kteří jsou gayové, a nikdy jsem nikoho nechtěl urazit. Také jsem byl celý život obklopený silnými ženami a vždy jsem obdivoval a respektoval ženy a jejich přání,“ uvedl mimo jiné.

V listopadu Lazenby doma upadl, přivodil si zranění hlavy a musel být hospitalizován.

Zatímco ještě v roce 2020 i s rouškou na ústech po Santa Monice jezdil na kole, nyní už si při chůzi vypomáhá chodítkem.

Související témata:
George Lazenby

Další články

Načítám