Hlavní obsah
Článek

Politici se rádi uchylují k plamenným heslům, která mají upoutat pozornost a přilákat davy. Riskují ale, že se jim to vrátí jako bumerang. Jako se to přihodilo Kateřině Konečné, když řešila údajné novodobé otroctví ve Velké Británii, kterému měli mlčky přihlížet zástupci známých obchodních řetězců.

„Moderní otrok - realita pozdního kapitalismu 21. století,“ komentovala šéfka KSČM reportáž České televize o tom, jak vykutálená rodina z Česka ve Velké Británii zotročila své krajany a udělala z nich novodobé nevolníky.

Lidé jí následně vyčetli, že coby předsedkyně zmíněné strany by měla raději mlčet. „Jako otroci pracovali političtí vězni v uranových dolech. Není otrok jako otrok,“ vzkázal jí Alexandr. „Píše člověk, který vyznává ideologii, která historicky stojí za vyvražďováním a utiskováním desítek milionů lidí,“ pozastavil se uživatel jménem Slunce v duši.

„Vtipný, když to říká komunistka, která se vůbec nepoučila,“ kroutil hlavou Adam. „Za komoušů byli otroci hlavně inteligence, znám to osobně,“ nechala se slyšet Agatha. „Tohle je moderní otroctví 20.století, ke kterýmu se, Kateřino, hlásíš,“ vzkázal Konečné Tomáš, který připojil odkaz na pojem Trestanecké tábory.

Europoslankyni lidé také doporučili, aby zvolnila a dala si víc záležet na čtení mediálního obsahu a jeho porozumění. Reportáž ČT podle mnohých poněkud zkreslila a zjednodušila, aby se jí vyznění víc hodilo do krámu. Což je ostatně nešvar řady politiků, v tom rozhodně není sama.

Další články

Načítám