Hlavní obsah
Článek

Když se jí narodila dcera Anežka s postižením způsobeným dětskou mozkovou obrnou, neměla ani pomyšlení na to, aby pokračovala v pěvecké kariéře. „Narodila se a já jsem věděla, že se zpěvem asi úplně skončím. Prostě mně už se nechtělo zpívat,“ svěřila se Michaela Gemrotová, která v profesi neviděla žádný smysl.

„Přišlo mi to nějaké strašně zbytečné, to zpívaní. Ale na druhou stranu mi velké množství lidí říkalo, že nezpívám zase tak úplně blbě, že by to byla škoda. A manžel byl ten, kdo mi řekl, že s tímhle to neskončí. No a potom jsme začali zjišťovat, že Anežka miluje hudbu. A tam jsem začala nějak cítit ten smysl, že já musím zpívat pro lidi, protože jim to dělá dobře. Anežce to dělá dobře. Tak jsem se trochu nakopla,“ vysvětlovala Míša.

Trvalo ale více než dva roky, než se k hudbě vrátila naplno. A stalo se to zejména díky tomu, že se Anežčin zdravotní stav pomocí množství rehabilitací výrazně zlepšil. Dokonce už začala chodit třikrát týdně na tři hodiny do školky. „Zvykla si úplně báječně. Hraje si, s paními učitelkami a s dětmi komunikuje. A za ty dva měsíce už jí i dost otrnulo. Myslím si, že šla i dost pohybově nahoru za posledních pár měsíců, což je skvělé,“ pochvaluje si Míša.

Díky tomu měla i víc času na to, aby se připravila na nový projekt Králové muzikálů, který měl premiéru na pražském Žofíně a s nímž s kolegy Marianem Vojtkem (51)Václavem Noidem Bártou (43) budou vystupovat i nadále.

Další články

Načítám