Hlavní obsah
Článek

Tři roky stál současný senátor a starosta Vsetína Jiří Čunek v čele lidovců. Teď by se do čela KDU-ČSL rád vrátil. Postaví se tak stávajícímu předsedovi Marianu Jurečkovi a ministru zemědělství Marku Výbornému.

„Když se vám něco nelíbí, máte dvě možnosti: překousnout to nebo se pokusit o změnu. KDU-ČSL jsem věnoval 30 let života a nehodlám se smířit s tím, že skončí v propadlišti dějin,“ nechal se slyšet politik.

„Proto budu kandidovat na jejího předsedu. Co chci, nejspíš už víte - vrátit stranu zpět ke konzervativním, tradičním hodnotám, na nichž vznikla. Díky všem, kdo jste mi doteď drželi palce a psali, ať kandidaturu zvednu, moc si vážím vaší podpory! Hurá do toho,“ doplnil odhodlaně.

„Přeji hodně štěstí a doufám, že uspějete! Domnívám se, že to je poslední šance na záchranu pro KDU-ČSL, nicméně to může pomoci k posílení konzervativní části parlamentu. Držím palce,“ vzkázal Čunkovi na síti X Miroslav. „Zlomte vaz, držím palce,“ přidal se Petr.

„Jediná možnost, akorát se obávám, že si nakonec zvolí hřebík do rakve v podobě Výborného,“ zamyslel se Marco.

„Pokud se stanete předsedou KDU-ČSL, strana prostě zanikne. Ne, že by byla marginalizovaná (to už je nyní), ale fakticky dojde k jejímu zrušení,“ zamyslel se Stanislav. „Mohl byste prosím upřesnit, co přesně myslíte pod pojmem konzervativní hodnoty? Předem díky,“ zajímal se Jakub.

Konzervativní hodnoty sice Čunek dál nerozvedl, i tak má příznivců víc než dost. Je však otázkou, jestli ti, kdo budou hlasovat o novém předsedovi, nejsou loajální se současným šéfem a o změně nechtějí ani slyšet.

„Tenhle svět není pro starý. Zdarec,“ vzkázal senátorovi miliardář Richard Chlad, který to jistě myslel v žertu. A pokud ne, starostu Vsetína tím i tak dost pobavil.

4
fotky

Další články

Načítám