Hlavní obsah
Článek

Nejen přátelé, ale i široká veřejnost se dnes budou moci naposledy rozloučit se zesnulým Karlem Heřmánkem (†76). Na oblíbeného herce a divadelního principála budou moci zavzpomínat v prostorách Divadla Bez zábradlí, které bylo jeho druhým domovem.

S manželkou Hanou Heřmánkovou v devadesátých letech divadlo založili. A pozůstalá rodina se tudíž rozhodla, že poslední sbohem proběhne v prostorách divadla, které měl Karel Heřmánek tolik rád. Místo bude podle plánů otevřené veřejnosti od deseti hodin až do páté hodiny odpolední. Před divadlem byl už před otevřením smuteční věnec od Divadla Lucie Bílé. Další věnce zaslala Česká televize, ale také prezident Petr Pavel s manželkou Evou.

Na místě je připravena také kondolenční kniha, u které se návštěvníci podepisují. Do divadla proudí smuteční hosté. Mezi nimi se jako první objevil herec Zdeněk Dušek. „Znali jsme se padesát let, poznali jsme se v Ústí v Činoherním studiu a vydrželi jsme spolu do teď. Naposledy jsme spolu hráli v dubnu. A viděli jsme se před měsícem v Karlových Varech, kdy Jirka Bartoška pořádal setkání kamarádů. Bylo to bezvadný, Karel tam byl s Hankou, se ženou, a byl úžasný jako vždycky,“ svěřil se Super.cz herec. Dorazila také bývalá televizní hlasatelka Marie Tomsová s manželem.

„Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru. Rozhodli jsme se proto zorganizovat ‚tajnou‘ oslavu na jeho počest, na které si všichni přátelé a veřejnost budou moci připomenout jeho cestu životem,“ informovala rodina na stránkách Divadla Bez zábradlí.

V prostorách divadla budou moci všichni zavzpomínat na představitele legendárního Fešáka Huberta a připomenout si filmové, divadelní a televizní role, které za svou dlouhou kariéru ztvárnil. Hercovy nejslavnější role se budou promítat na jevišti. Rakev s ostatky na místě bude chybět. Rodina se s hercem měla už rozloučit během soukromého smutečního obřadu.

Místem pro setkání bude kavárna divadla, u paláce Adria nechybí ani oficiální pietní místo, kde budou moci jeho fanoušci zanechat vzkazy a květiny. Rozloučení se mají v plánu zúčastnit nejen jeho divadelní a filmoví fanoušci. Poslední sbohem přijdou dát herci také jeho kolegové a přátelé. „Pojďme na našeho Fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat společně ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťukl na oslavu života,“ uvedla předem Hana Heřmánková.

Další články

Načítám