Hlavní obsah
Článek

V neděli ráno rodina oznámila, že zemřel proslulý herec Alain Delon. Dle prohlášení blízkých odešel pokojně, obklopený dětmi a rodinou. Herecká legenda v posledních letech bojovala s vážnými zdravotními problémy.

V roce 2019 herec prodělal dvojnásobnou mrtvici. Podstoupil operaci v pařížské nemocnici, poté tam byl tři týdny hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Následně byl převezen na kliniku do Švýcarska, kde se doléčil. Letos jeho syn Anthony Delon oznámil, že otci byla diagnostikovaná rakovina.

Delon se již dříve vyslovil pro možnost eutanazie. „Jsem pro eutanazii. Zaprvé protože žiju ve Švýcarsku, kde je legální, a také protože si myslím, že je to nejvíc logická a přirozená věc,“ uvedl v minulosti pro švýcarská média.

Stejný odchod ze světa si zvolila také Anthonyho matka herečka Nathalie Delon, která byla první manželkou slavného herce. V manželství byli v letech 1964-1969. „V rozhodnutí vybrat si eutanazii jsem ji podpořil,“ uvedl Anthony v minulosti. Nathalie však v roce 2021 nakonec zemřela vinou nemoci dříve, než stihla eutanazii podstoupit. K zákroku však již bylo vše připraveno.

Další články

Načítám