Hlavní obsah
Článek

Krajské a senátní volby se blíží a atmosféra začíná houstnout. Naposledy byla hodně napjatá poté, co si poslanec Patrik Nacher postěžoval na dokument Století Dynama, v němž se na obrazovkách ČT sport objevili Dominik Hašek a Dušan Salfický. I když se ho komentátor Robert Záruba (57) snažil obhájit, vedení České televize se evidentně zaleklo a raději přispěchalo s omluvou.

„Do ČT teď mimo předvolebních debat nesmí politici, kteří aktuálně kandidují. Právě nyní se Dominik Hašek objevil na ČT sport. Jak tedy ta pravidla fungují?“ podivoval se na síti X poslanec ANO. Zajímavé je, že mu nevadilo, že se v něm objevil i Dušan Salfický, který kandiduje za jeho domovské hnutí. Nedlouho poté se mu dostalo vyčerpávající odpovědi.

„To není tak těžké vysvětlit. Tento dokument se natáčel v minulé sezoně, nevyráběla ho Česká televize, nespadá do režimu ‚živé vysílání‘ a respondenti v něm neprezentují jakýkoli politický vzkaz. Vystupuje v něm ovšem víc kandidujících ve volbách 2024, například Dušan Salfický za ANO,“ vysvětlil na to konto Záruba.

Záhy se na jeho stranu postavila spousta diskutujících. „Nekažte mu jeho pravdu fakty,“ prosil Ondřej. „Zásah, potopeno,“ přisadil si Roman. „Ten tě utřel,“ psal směrem k Nacherovi Giorgio.

I když palce nahoru nebraly konce a Záruba svým komentářem zazářil, vedení televize nakonec uznalo, že je na čase se omluvit. „Pořad Století Dynama o historii pardubického hokejového klubu začal vznikat v lednu 2024, dokončen byl v únoru a premiéra v kinech proběhla 7. března 2024. Bylo to ještě předtím, než Dominik Hašek oznámil svou kandidaturu do Senátu,“ vysvětlil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

„V době příprav a předběžného zařazení do vysílání nebyl ještě Dominik Hašek znám jako kandidát do Senátu a ani Dušan Salfický jako kandidát na hejtmana. Dokument je zaměřený na historii pardubického klubu, Dominik Hašek i Dušan Salfický patřili mezi jeho nejvýraznější osobnosti. Jako ředitel ČT sport bych se rád omluvil za nasazení dokumentu krátce před volbami,“ dodal.

Poslední slovo tak měl paradoxně Nacher. „Mohlo se to vysílat po volbách a byl by klid, pan výkonný ředitel se omluvil, takže za mě v pořádku,“ nechal se slyšet poslanec. Jemu už ale, na rozdíl od Záruby, nikdo netleskal.

Další články

Načítám